Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Рашъните предлагат и едно уредче за мерене на пулсации около 50$. Цел ден загубих да ръгам тук и там, идеята му беше нещо подобна на тоя манометър, само дето осцилоскопа чертае някакви графики на пулсации от които аз нищо не разбирам
    alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Тел.0886236581, обикалят страната и може да се разберете, име не помня, давай директно!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Повечето гърнеджии знаят какъв резонатор би станал на колата ти от опит. Без резонатора става едно звънтене, ужасяващо дразнещо, не го препоръчвам, цената не е болезнена. В последствие колата е с идейка по-шумна, но реално може и да не го усетиш, зависи от гърнето. За отпушването - определено има ефект и колата става по-чувствителна на газ.
        Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora
          Повечето гърнеджии знаят какъв резонатор би станал на колата ти от опит. Без резонатора става едно звънтене, ужасяващо дразнещо, не го препоръчвам, цената не е болезнена. В последствие колата е с идейка по-шумна, но реално може и да не го усетиш, зависи от гърнето. За отпушването - определено има ефект и колата става по-чувствителна при подаване на газ.
          Тези впечатления, които споделяш от личен опит ли са?

---------- Post added at 15:52 ---------- Previous post was at 15:49 ----------

За колегите, които са от Варна? Бих ви помолил да препоръчате качествен сервиз за изпускателни ситеми. Защото нямам никакъв опит. Досега не ми се е налагло да ползвам подобен род услуги.
          Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

Още едно мнение ЗА махането на катализатора - ефекта се усеща, особено при тъй наречения "throttle response". Сега при всяко рязко натискане на газта директно почва а дърпа, не е като преди... Единственото което ме спираше да си го махна е околната среда, но в крайна сметка при и без това малкото пари които се изкарват в БГ да заделиш 300-400лв за нов катализатор са много пари, а и като карах със стария вече поиздухан катализатор пак не беше много екологично... А относно тия глупости с манометри и т.н., не е ли по-лесно да отидете в един сервиз и да кажете че искате да ви премерят вредните емисии...не вярвам че ще ви ухапят или че ще ви вземат повече от 20$ колкото струва тъпия манометър със съмнително качество...
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
            Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
            BMW 328i

Comment

Без кат се чува резонанс, но мен като цяло тоя звук ме кефи, макар че това е въпрос на предпочитания.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз имам 1 въпрос , към колегите които са премахнали катализатор. Нека някой , който звукът му е най-близък до този с катализатора да сподели какво гърне точно е сложил , че нищо чудно на мен да ми сложат някакво , което изобщо да не ми върши работа и да се чудя какво да правя.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                  Още едно мнение ЗА махането на катализатора - ефекта се усеща, особено при тъй наречения "throttle response". Сега при всяко рязко натискане на газта директно почва а дърпа, не е като преди... Единственото което ме спираше да си го махна е околната среда, но в крайна сметка при и без това малкото пари които се изкарват в БГ да заделиш 300-400лв за нов катализатор са много пари, а и като карах със стария вече поиздухан катализатор пак не беше много екологично... А относно тия глупости с манометри и т.н., не е ли по-лесно да отидете в един сервиз и да кажете че искате да ви премерят вредните емисии...не вярвам че ще ви ухапят или че ще ви вземат повече от 20$ колкото струва тъпия манометър със съмнително качество...
                  Виж сега колега за глупостите с тъпия манометър не съм съгласен с теб-Ти пробва ли?Всеки един уважаващ себе си диагностик има такъв уред и знае как да работи с него.И относно цената моя струва 12лева.

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                    Ми колега то е ясно , че не получаваме никакви облаги това , че колите ни имат катализатор , обаче махането му се пак трябва да отидеш на майстор и сега с тази криза незнам дали се изкупувам дори катализаторите, та затова питах колегата по-горе ако може да даде малко по-подробно обеснение.
                    еее все далавера да има)))
                    Облагите при евро3 и евро 4 колите са че колата работи добре. При коли с една сонда нещата са по малко страшни.
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

по страшни в смсал ?
                      sigpic

Comment

в Смисъл че аз като съм с две сонди и си търся вече 4-5 месеца емулатор за сондата та да спре да ми свети аварийния режим, и обиколих 5 сервиза дето поставят газови уредби и всеки дига ръцете
                        Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
                          в Смисъл че аз като съм с две сонди и си търся вече 4-5 месеца емулатор за сондата та да спре да ми свети аварийния режим, и обиколих 5 сервиза дето поставят газови уредби и всеки дига ръцете
                          Не ти трябва емулатор ако сондата е здрава
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
                            Аз пък имам 3 сонди и нито един емулатор и нищо не свети по таблото.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Свети ли въобще или не работи по принЗип?
                              Мйтапче де...., ако свети
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                                Аз пък имам 3 сонди и нито един емулатор и нищо не свети по таблото.
                                става дума е нямам катализатор и е ми свети постоянно авариен режим, защото ламбдата след него работи от4ита не нормални стойности на работа, извън работния режим, и сега отчита че не работи ламбдата , не може да стопли че няма катализатор

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Не ти трябва емулатор ако сондата е здрава
                                Сондата ми е здрава , но заради липсата на катализатора работи в извън работния режим извън зададените стойности и ми изкарва е тя не работи
                                Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Working...
                                X